Mentre seguim un judici indecent basat en fets inventats, volem aprofitar per aprendre del que ens ha passat. No voldríem tornar-hi a caure. Així, el balanç econòmic de l’etapa autonòmica és lamentable: retallades i dèficit públic descontrolat, a causa d’un estat ineficient i injust. També ens pensàvem que un estat de dret no podia agredir ciutadans pacífics, ni tancar arbitràriament polítics a la presó. L’estat espanyol ho ha fet, convertint la constitució en paper mullat. Mentre els grans mitjans espanyols ens envien intensos corrents de mentides i odi contra els catalans, ens preguntem si Espanya està condemnada històricament a caure sempre en el drama.
Com cada primavera, des d’ANC organitzem un cicle de conferències amb ponents de reconeguda amb qui debatrem totes aquestes qüestions. El programa és el següent:
“L’Estat espanyol, un estat de dret?”
L’estat espanyol compleix els requisits per ser considerat planament com a estat de dret? Quines han estat les seves vulneracions més flagrants? Amb quines conseqüències?
Ponent: Gemma Calvet, jurista
Dia i hora: dimecres 27 de març, 19.30h.
Lloc: Auditori de la Fundació Iluro (Sta. Teresa, 61).
“España desde Cataluña”
Com veu l’estat espanyol un politoleg madrileny que s’ha volgut instaŀlar a Catalunya? Quins creu que son els problemes? Quines causes tenen? Quines solucions hi pot haver?
Ponent: Ramón Cotarelo, politòleg i escriptor
Dia i hora: divendres 5 d’abril, 19:30h
Lloc: Espai Gatassa (Josep Montserrat Quadrada, 1)
“Cataluña desde España”
Per què la imatge de Catalunya que ens arriba dels grans mitjans de Madrid ens resulta irreconeixible? Com és la gent que no s’ho empassa? És viable una reacció democràtica a Espanya?
Ponent: Bea Talegón, jurista, escriptora i periodista
Dia i hora: dissabte 13 d’abril, 12:00h.
Lloc: Biblioteca Antoni Comas (antic escorxador, Prat de la Riba, 110)