Cicle de xerrades “regressió o progrés?

ANC Mataró, juntament amb Òmnium Mataró-Maresme organitzem un cicle de xerrades on discutirem sobre les alternatives de regressió o progrés que se’ns presenten. Per això comptarem amb ponents com Julià de Jòdar, Albert Pont, Àlex Gutierrez i Joaquín Urías.

Baixar folletó programa (pdf)

Totes les sessions seran a 2/4 de 8 a l’auditori de la Fundació Iluro, carrer Sta. Teresa, 61, Mataró

Volem contrastar els greus problemes que tenim dins de l’estat espanyol amb les possibilitats que tindrem com a país lliure. Volem entendre bé les causes i conseqüències d’aquestes disfuncions i començar a pensar-hi solucions efectives.


Dijous, 24 de maig

Quin és el preu de la llibertat?

JULIÀ DE JÒDAR, escriptor i ex-diputat de la CUP
Tantes disfuncions de l’estat espanyol no poden ser simples errors: a quina finalitat obeeixen? Per què estan disposats a pagar un preu tan alt per retenir-nos? Què hem de fer per sortir d’una situació que creiem molt injusta? Quin preu estem disposats a pagar per la llibertat


Dimecres, 30 de maig

Regressió o progrés econòmic?

ALBERT PONT, President del Cercle Català de Negocis
Fins a quin punt les dades econòmiques de l’estat espanyol són preocupants? Quines són les principals disfuncions? A on ens poden conduir, seguint per aquesta via? Què està funcionant bé en l’economia catalana i què no? Què hauríem de fer per millorar-ho? Com podem encarar els reptes del canvi tecnològic i la mundialització? Com podrem garantir la viabilitat de l’estat del benestar?


Dimecres 6 de juny

Regressió o progrés mediàtic?

ÀLEX GUTIÉRREZ, periodista del diari ARA Quines són la qualitat i la credibilitat actuals dels mitjans de comunicació a l’estat espanyol? Quines són les conseqüències de les pressions polítiques?
Quines són les característiques actuals del sistema mediàtic català? Què cal millorar i com? Quina relació hauria de mantenir amb el món polític


Dimecres 13 de juny

Regressió o progrés democràtic?

JOAQUÍN URÍAS, professor de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla Quina és actualment la qualitat democràtica de l’estat espanyol? Per què falla la separació de poders? Per què fallen els reguladors? Per què pràcticament no hi ha oposició?
Una Catalunya lliure com pot evitar el deteriorament democràtic? Com encarem aquí els problemes actuals de la democràcia a tot el món

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s