Concentració a Mataró en defensa de l’escola catalana

Mataró, 14 de Maig de 2015.- Més de 2.000 persones es van aplegar en la concentració a favor de l’escola catalana

Unes dues mil persones es van aplegar ahir dimecres, 13 de maig, a 2/4 de 7 de la tarda per defensar el model d’escola catalana que, una vegada més, torna a estar en perill.
Manifestació defensa escola catala mataro El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga l’Escola Pia Santa Anna de Mataró a implementar el 25% d’hores en castellà a dues aules, com a mesura cautelar fins a final de curs, per complir la demanda d’una família que reclama l’ensenyament en castellà.Per aquest motiu, es va convocar aquesta concentració en què es mostrar el suport a l’escola catalana per part d’alumnes, mestres, professors i entitats relacionades amb el món educatiu.

Durant la concentració es van llegir dos manifestos, un per part d’una alumna de l’Escola Pia Santa Anna, i l’altre per part dels convocants (Somescola Maresme – Assemblea Groga – MEM). A continuació podeu llegir aquest manifest.

Manifest 13 maig Mataró

Les entitats convocants, manifestem el nostre rebuig a les resolucions judicials que ordenen la imposició d’un 25% d’assignatures en castellà, resolucions que ara han afectat directament a una escola de la nostra ciutat.

Es tracta de decisions judicials que tenen el mateix objectiu que el  ministre Wert amb el desplegament de la LOMQUE. El que es pretén és generalitzar les sentències concretes a les escoles, per d’aquesta manera, desobeir la decisió democràtica del poble de Catalunya.

Davant d’això, volem manifestar que ens mantindrem ferms en la defensa del model vigent d’escola catalana davant un pas que ratifica la judicialització del sistema educatiu. Ens posem al costat de tota la comunitat educativa, i especialment al costat de la comunitat educativa de l’Escola Pia de Mataró, directament afectada aquests dies per una decisió judicial injusta i que ataca el nostre model d’escola.

Reclamem al govern de la Generalitat que no faci cap pas endarrere a l’hora de defensar el dret a decidir el model educatiu i l’autogovern.

Finalment, us volem demanar a tots els presents que seguiu defensant de forma serena però contundent  la nostra escola, que és el mateix que defensar el nostre país, ja que l’escola catalana és una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa,

Per acabar, i en mostra de suport a aquesta centre educatiu avui afectat,  volem demanar-vos un fort aplaudiment que se senti, encara que sigui simbòlicament, en totes les aules, despatxos i claustres de les nostres escoles. 

Moltes gràcies. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s