Valoracions de la GigaEnquesta (global i local de Mataró)

Mataró, 21 d’abril de 2015.- La campanya Ara és l’Hora ha publicat aquesta setmana les valoracions de la Gigaenquesta

GigaEnquesta Mataró
GigaEnquesta Mataró

La Gigaenquesta consistia en una gran campanya de porta a porta destinada a visitar totes les cases de Catalunya. Les visites es van fer durant les setmanes prèvies a la consulta del 9 de novembre amb l’objectiu de copsar el punt de vista de la població catalana en relació al procés polític que viu el nostre país.

La Gigaenquesta

La Gigaenquesta va mobilitzar més de 30.000 voluntaris. Es van visitar més d’1 milió de cases de gairebé tots els municipis de Catalunya. La nostra territorial de Mataró va mobilitzar prop de 400 voluntaris, principalment durant la segona i tercera setmana d’octubre.

De totes aquestes visites, ANC ha extret més de 250.000 enquestes, 15.000 de les quals rebudes per correu postal, i s’han processat els resultats de 85.342 enquestes (que són les d’aquelles persones que, més enllà de respondre l’enquesta, ens han facilitat l’ús i divulgació de les seves dades). Ens trobem, doncs, davant d’un projecte colossal, que ha requerit mesos de feina per sistematitzar els resultats.

L’experiència a la nostra ciutat fou molt positiva pel que fa a la interacció amb els veïns enquestats, però en certa manera les sensacions finals entre els nostres voluntaris varen ser agredolces: la manca de temps i els imprevistos polítics que es van produir durant la campanya, van fer que probablement no poguéssim treure tot el partit que en altres circumstàncies hauríem pogut fer en un acte tan ambiciós. Ens van quedar pendents alguns barris i coordinar i mobilitzar millor als nostres voluntaris.

Resultats

EstadistiquesAraEsLhoraL’enquesta preguntava sobre els temes que diferents estudis consideren que preocupen la població en relació al moment polític que es viu a Catalunya. Algunes de les conclusions que se n’extreuen són: la importància de preservar i enfortir l’Estat del Benestar, ampliar els mecanismes de transparència sobre la gestió de recursos públics per part dels diferents governs, i assegurar les relacions comercials amb els altres països europeus. També es constata que a Catalunya no es viu cap conflicte lingüístic.

Enllaços:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s