DUES SETMANES A TOTA MARXA… ARA ÉS L’HORA!

Les darreres dues setmanes han estat farcides d’activitat independentista, a tot el país i a Mataró. S’han succeït actuacions de gran transcendència que reforcen, i molt, el procés cap a la consulta.

En totes elles els voluntaris, membres i simpatitzants de la Territorial de l’ANC de Mataró hi han sumat molts esforços i volem reflectir-los aquí, en un breu resum i amb l’accés als reportatges fotogràfics dels actes.

ANC11S14_Mataro_Reportatge 13En primer lloc, el dia abans de la Diada l’ANC va lliurar a l’Ajuntament els documents de compromís amb el dret a decidir de 70 entitats i organitzacions civils mataronines.Va ser el fruit de setmanes d’esforç per recollir aquestes adhesions. Aquí podeu veure’n el reportatge.

11sL’endemà, la Diada va aplegar a Barcelona la que possiblement sigui la manifestació més gran de la nostra història. Aproximadament 1.800.000 persones van formar la V de Votar a Barcelona, en una diada espectacular, festiva, cívica i sense ni un sol incident. Mataró i el Maresme central van omplir els trams 56 i 57, davant de la Plaça Universitat. Vegeu aquí les fotos de la Diada al nostre tram.

El dia 15 l’ANC amb el suport de l’Associació de Municipis per la Independència va lliurar a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, les 750.000 instàncies recollides per la campanya ‘Signa un vot per la independència’ encapçalada per l’Assemblea Nacional Catalana .
La campanya, que va finalitzar el passat 11 de setembre, ha aconseguit un doble objectiu: apuntalar la consulta per la independència fixada pel proper 9 de novembre i garantir pràcticament 750.000 suports pel Sí-Sí. En aquest esforç desenes de voluntaris de la territorial de Mataró hi han treballat a peu de carrer durant mesos. En aquest reportatge hi podeu veure fotos de l’acte públic que es va dur a terme a les portes del Parlament, amb l’assistència dels representants de l’ANC Mataró.sIGNA UN VOT

Finalment, a principis d’aquesta setmana, més del 80% dels municipis catalans estan celebrant plens extraordinaris de suport a la convocatòria de la consulta del 9-N. A Mataró el ple es va dur a terme el dia 23 i va ser recolzat al carrer per una concentració popular amb participació de l’ANC. Després dels dubtes i el suspens per la posició que prendria el PSC, finalment l’Ajuntament de Mataró va aprovar la moció presentada per CiU, ICV-EUiA i la CUP i per tant va donar suport oficial a la convocatòria de la consulta del 9-N. La votació es va concloure amb un resultat d’ 11 a favor, 5 abstencions i 8 en contra. D’aquesta manera, el consistori es posiciona a favor que els catalans puguin votar el 9 de novembre sobre el futur del seu país. Podeu veure aquí les fotografies de l’acte.Ple Extraordinari 01

Estem fent molta feina i encara en queda molta per fer, perquè ara venen els moments decisius. El nostre compromís i col·laboració és més necessari que mai. Feu-vos voluntaris! Ara és l’hora!

VOTAREM!

[Fotos per Joan Brucet]

Podeu veure aquí la galeria fotogràfica sencera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s