“DECLARA’T A CATALUNYA”

La comissió de sobirania fiscal de l’ANC amplia la informació sobre la campanya “Declara’t a Catalunya”.

QUÈ ÉS?

“Declara’t a Catalunya” és un nou projecte de l’Assemblea Nacional Catalana que convida tots els ciutadans a col·laborar en la creació de l’ Agència Tributària de Catalunya, una estructura d’estat IMPRESCINDIBLE.

És senzill i no té conseqüències legals. Consisteix en traslladar voluntàriament les nostres dades fiscals al Govern de Catalunya per facilitar que, quan calgui, la Generalitat percebi directament els tributs dels contribuents catalans.

PER QUÈ?

Els ciutadans i empreses catalanes tenim unes obligacions fiscals amb la Hisenda Espanyola que acomplim regularment. Presentem un gran nombre de declaracions fiscals que contenen una informació molt valuosa per a la Hisenda Espanyola. Només ella controla aquesta informació. I no vol compartir-la.

El nostre Govern ha creat recentment la xarxa de Tributs de Catalunya, però li cal disposar de la informació fiscal de ciutadans i empreses de la nostra nació. La societat civil catalana torna a liderar el procés. Ara aixequem la Hisenda Pròpia. Per disposar d’un ESTAT tots hem de contribuir. Hem d’actuar i emprendre la VIA CAP A LA HISENDA PRÒPIA.


COM ES FA?

1. Cada vegada que facis una declaració fiscal (IRPF, IVA,…) a l’Estat espanyol, tant si resulta a pagar com a retornar, fes-ne una còpia.

2. Omple i descarrega el Full de sol·licitud que trobaràs en aquest enllaç. Es pot omplir en un lector d’arxius PDF, abans d’imprimir (et caldran dues còpies).

3. Presenta la còpia de la declaració i el full de sol·licitud per duplicat a Rda. Mn. Jacint Verdaguer 77 (de 08.30 a 14.00) de Mataró,o a qualsevol de les 53 oficines que té actualment la xarxa de tributs al nostre país (http://tributs.cat/ca/web/tributs/oficines)

4. Et segellaran la teva còpia del formulari com a comprovant del que has lliurat.

5. Aquestes operacions també les pot realitzar el teu gestor, però cal que l’autoritzis mitjançant l’imprès que trobaràs en aquest enllaç.


QUAN DECLARAR?

No hi ha un termini obligatori. Ho podem fer just desprès de presentar-ho a la Hisenda Espanyola o uns dies o setmanes desprès.

La pàgina de l’Agència Tributària Catalana estarà operativa fins a final del 2014. Recorda fer-ho abans d’aquesta data.

Ja ha començat la campanya per a la declaració de la Renda. Declara’t !

Empresari, Autònom, recorda també presentar les declaracions trimestrals (IVA, Retencions, Pagaments a Compte, etc.)

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS
Pots trobar resposta a les preguntes més freqüents al següent enllaç: http://declarat.assemblea.cat/preguntes-mes-frequents/

I TOTA LA INFORMACIÓ A: http://declarat.assemblea.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s