MOBILITZACIÓ EL DISSABTE 14 PER L’ESCOLA I LA LLENGUA.

El proper dissabte dia 14 de juny, a les 18 h. tindrà lloc a Barcelona, amb origen a la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el Passeig de Sant Joan, una gran mobilització en defensa del model català d’escola.

Cal preservar una escola catalana i de qualitat per a tothom, per la transcendència per al futur del país de l’educació de nens i joves i, molt especialment, per evitar el desmantellament del model d’immersió lingüística. Un retrocés seria un gran error ja que en l’actual model ha fet possible la integració i la cohesió de l’alumnat i les seves famílies. Aquest model està en greu perill per l’imposició de la Llei Wert, que és la culminació de tot un procés polític que, amparat per la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut, té l’objectiu d’esbotzar el model educatiu català. El sistema educatiu, aplicat amb èxit a les nostres escoles, compta amb un amplíssim suport social i polític i ha aconseguit que ningú sigui discriminat a l’escola per la llengua que parla habitualment a casa, a més d’aconseguir que totes les noves generacíons parlin català.

AAFF CARTELL SOM ESCOLA PUBLICS3La Llei Wert entra clarament en conflicte intencionat amb la Llei d’Educació de Catalunya (aprovada per majoria en el Parlament de Catalunya), envaeix les competències educatives que corresponen a la Generalitat, es basa en una concepció centralista i autoritària de l’Estat i no resol els problemes que té actualment l’educació. És evident que la comunitat educativa és un dels flancs per on el govern espanyol pretén de fer realitat la frase d’Aznar: Antes que se rompa España se dividirà Cataluña.

Per tot això, l’Assemblea Nacional Catalana fa una crida a la participació el 14 de juny al costat de la plataforma Som Escola i de tota la comunitat docent. Hi participarem darrere de la nostra pròpia pancarta.

A més, el dissabte 7 de juny, de 6 a 9 de la tarda, davant del Parc Central de Mataró, Omnium Cultural tindrà una parada per explicar la mobilització i distribuir el lot Somescola, que inclou la samarreta i altres elements reivindicatius.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s