LA SANITAT EN UNA CATALUNYA INDEPENDENT

Mataró, 2 d’abril de 2014.- El doctor Daniel Sanroque de la sectorial de salut de l’ANC va dur a terme una xerrada al Centre cívic Can Noé (Rocafonda) amb el títol ANC, independència i salut.

En primer lloc va exposar l’estructura i objectius de l’ANC, per passar als problemes fonamentals de la sanitat a Catalunya, els quals, per solucionar-se, precisen d’independència políticaXerrada Sanitat 3 i econòmica. Per posar uns exemples, va explicar que l’espoli fiscal és aproximadament el doble del pressupost total del Departament de Salut català i que la despesa en salut per persona a Catalunya és un 12% inferior a la de la mitjana espanyola i un 26% inferior a la del País Basc (que disposa de concert econòmic). A més de l’evident augment de recursos econòmics que implicaria ser un estat, va analitzar l’oportunitat que significaria poder construir un model propi, tant des del punt de vista legislatiu com formatiu i de recerca. Fins i tot en les condicions actuals, la indústria farmacèutica i la recerca mèdica catalanes són sectors líders a l’estat i a Europa, però estan perdent competitivitat a causa de la centralització creixenti la fixació de prioritats pressupostàries des de l’altiplà.

En el col·loqui, davant intervencions dels assistents, el Dr. Sanroque va precisar que l’ANC no pretén establir la política sanitària en la Catalunya independent, sinó que tan sols expressa opinió. L’endemà de establir l’independència tindrem les mateixes estructures que el dia abans, caldrà treballar des de les estructures que estan funcionant, i serà al Govern a qui correspongui fer-ho i establir les prioritats, sempre essent conscients que els canvis necessiten un temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s