Comunicat en suport als veïns de la ciutat i per una taula de diàleg per abordar l’actual situació d’inseguretat

Des de l’ANC Mataró lamentem l’augment de furts, robatoris i inseguretat que s’ha viscut els últims dies a la nostra ciutat. Com a membres del teixit associatiu de Mataró, volem donar suport a les associacions de veïns i veïnes i a la resta de l’associacionisme, i aportar el nostre gra de sorra per trobar una solució a la situació actual.

Lluny dels discursos incendiaris que aposten per la “mà dura” i per un enduriment de la legislació -com apuntava fa uns dies l’alcalde de la ciutat, David Bote- creiem que seria necessària la creació d’una taula de diàleg entre els diferents sectors implicats. No es tracta d’un problema de seguretat ciutadana que s’hagi de resoldre amb més repressió policial, sinó d’una qüestió d’origen social que s’ha vist agreujada per les conseqüències provocades per la pandèmia de la COVID. Cal analitzar les causes d’aquesta inseguretat que afecta diferents col·lectius de la ciutat i intentar trobar una solució a un problema complex que fa massa temps que és present a la nostra ciutat.

En aquest sentit, ens posem a disposició del teixit associatiu de Mataró per formar part d’una conversa transversal, més que necessària, que fa massa temps que el consistori evita.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s