12 de juny: Lluís Llach, a Mataró – crònica

LluisLlachMataroMataró, 19 de juny de 2016.- L’auditori de la fundació Iluro es va omplir de gom a gom per sentir el diputat Lluís Llach. Ens va saber molt de greu que tantes persones no poguessin entrar per no superar l’aforament del local. Els en demanem disculpes i procurarem que no torni a passar.

Llach va descriure la tasca parlamentària i de govern dels grups independentistes, l’alt nivell de preparació de les persones que hi treballen, l’ambient de col·laboració entre els diversos grups que hi estan compromesos, d’orientacions polítiques molt diferents, i el convenciment que s’estan fent bé les coses i que al final tot ha de sortir bé.

Pel que fa a les relacions exteriors, comentà l’estupefacció de molts països davant la tossuderia del govern espanyol de negar-se a solucionar el conflicte per la via democràtica en forma de referèndum acordat. I que estem sent admirats des de molts països pel civisme exemplar i massiu de les nostres reivindicacions. Des del punt de vista econòmic, a Europa es considera que Catalunya és “una cirereta” atractiva, que atrau multinacionals i que és un territori aportador net a la UE. Per tot plegat, no hem de preveure cap problema important per incorporar-nos a la UE com a estat membre.

Tot i això, deixà clar que arribar a la independència no serà fàcil. I ho va demostrar insistint-nos més d’una vegada en ser generosos amb la carmanyola. Ens semblà endevinar de què parlava.

Hem de dir que és un orgull que persones competents però allunyades de la política de partit, com Llach i molts altres, hagin volgut implicar-se en una tasca tan important per al futur del nostre país com és aconseguir arribar a la independència. Felicitem-nos-en.

Visita la galeria fotogràfica de l’acte (fotos: Joan Brucet – ANC Mataró)

One comment

  1. He anat varies vegades a escoltar les xerrades que fà en Lluís Llach i em semblen molt interesants i necessaries.Es d’agrair que ell dediqui tant del seu temps particular a recorrer el territori per aclarir els dubtes que tenim tots plegats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s