L’Ebre sense cabals és la mort de l’Ebre

RiuadaMataró, 31 de maig 2016.– Com a continuació de la que es va dur a terme el 7 de febrer a Amposta, l’èxit de la qual va servir per demostrar, a la delegació del Parlament Europeu, quina és la posició dels ebrencs davant del Pla hidrològic del PP, la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha proposat una gran manifestació unitària pel diumenge 5 de juny, aquest cop a Barcelona, coincidint amb el dia mundial del Medi Ambient.

A la vista del rebuig de totes les propostes que la PDE ha plantejat a diferents organismes estatals, s’ha presentat un recurs davant del Tribunal Suprem. En cas que, malgrat tot, s’acabés aprovant aquest projecte, el Pla hidrològic encara hauria de rebre el vist i plau de la UE per tal de tirar endavant. A criteri de la PDE, aquest Pla no acompleix cap de les directives ambientals europees.

La manifestació del dia 5 de juny es planteja com una gran riuada ebrenca en clau de país, atès que la pèrdua de cabals del riu significaria la mort del delta. Aquest ja no és solament un problema dels cent vuitanta mil habitants de les terres ebrenques, sinó un conflicte ambiental que afecta a tota Catalunya. Cada vegada és més urgent poder governar-nos, si volem tenir un país que valgui la pena.

El recorregut de la manifestació serà el següent: Plaça Universitat, carrer Pelai, Plaça Catalunya, carrer Fontanella, Via Laietana i Plaça de la Catedral. En arribar a aquesta darrera hi hauran parlaments diversos i música de les terres de l’Ebre.

INSTRUCCIONS MANIFESTACIÓ:

Per tal de fer de la manifestació una gran riuada de color blau, us demanem que vingueu amb samarretes de color blau, pancartes i altres elements visuals.

L’ANC distribuirà 5.000 gotes de color blau amb un missatge propi. S’ha muntat un dispositiu de voluntaris per a repartir-les, el punt de trobada és a les 11:30h davant la Universitat de Barcelona – Gran Via de les Corts Catalanes (sota el rellotge).

Els que vulgueu, els de Mataró podem trobar-nos a 3/4 de 12 a Rda. Universitat / Balmes per anar junts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s