Otto Ozols arriba a Mataró

OttoOzolsMataroMataró.- 13 abril 2016. El periodista i autor letó Otto Ozols vol conèixer de prop el procés català i la seva gent i saber de primera mà com es va viure la Via Catalana, que va trobar la seva inspiració en la Via Bàltica. Per aquest motiu és a Catalunya recorrent-ne a peu del 3 al 22 d’abril els 400km que la van conformar, des d’Alcanar fins al Pertús.

Durant les etapes és acompanyat i acollit per amics i voluntaris que espontàniament caminen al seu costat tot satisfent la seva curiositat, anècdotes i històries amb les quals farà una publicació a Letònia properament.

Miquel Strubell i Krys Schreiber han impulsat la participació, que va rebent el suport de ciutadans i organitzacions a nivell local a les viles on l’autor s’anirà desplaçant. A twitter s’ha creat el hashtag #OttoViaCat per les persones que volen compartir la iniciativa.

Otto Ozols ha viscut i ha cobert diverses Diades com a periodista. Va quedar especialment impactat per la Via Catalana. “Com a letó dic que seré un català fins que Catalunya sigui lliure i independent”, va escriure a la premsa del seu país.

El diaotto-ozols 4 d’abril va començar el seu camí a Alcanar i té previst arribar a El Pertús el dia 22 d’abril. Durant el seu trajecte l’acompanyen a peu amics i voluntaris de diversos entitats civils com ara l’Assemblea Catalana, Òmnium i associacions d’excursionistes o de lleure, i s’ha organitzat allotjament per tot el camí per famílies voluntàries. A molts pobles i ciutats se li dóna la benvinguda amb sopars populars i la presencia de personalitats de l’àmbit institucional.

Abans de tornar a Letònia té previst passar el Dia de Sant Jordi a Barcelona on possiblement signi alguns llibres. Ozols té una reconeguda trajectòria com a autor letó sobre temes polítics i d’intriga. Ha publicat diversos articles sobre Catalunya i el seu anhel per la independència en anglès i ha col·laborat en llibres sobre el procés català en alemany i català. El 2015 va publicar un llibre amb un capítol sobre el procés català.

Rebuda a Mataró:

l’Otto sortirà el proper divendres 15 del Born a les 10 del matí i farà nit a Mataró. Recorrerà la línia de la costa i arribarà al voltant de les 7 de la tarda (no ens és possible precisar l’hora amb exactitud). El punt de trobada serà a la Laia l’Arquera.

A més d’assistir al punt de trobada, us animem també a acompanyar-lo en l’ últim tram del recorregut (Vilassar-Cabrera-Laia l’Arquera Mataró).

Horari previst (aproximat degut a la naturalesa de l’acte):

  • 17.00-17.30h: Mercat de la flor de Vilassar (entrevista TV Radio)
  • A continuació visita ajuntament de Vilassar.
  • 18.30-19.00h (aprox): Arribada a Mataró, Laia l’Arquera (entrevista TV Mataró)
  • 21.00h (aprox):  sopar al local dels Capgrossos (no cal reserva prèvia)
  • Dissabte matí l’acompanyarem fins a Llavaneres, on els nostres companys agafaran el relleu. Anirem informant dels detalls.

Seguiu la última hora a twitter a #OttoViaCat o a mataro.assemblea.cat

Font: llibertat digital, ANC Maresme, ANC Mataró

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s