MATARÓ PAGARÀ ELS TRIBUTS A L’AGÈNCIA CATALANA.

Ajuntament-De-Mataro-700x390Mataró, 3 d’abril  de 2014.- El Ple de l’Ajuntament de Mataró ha acordat per majoria “procedir a la declaració i/o al pagament de tots els tributs que tinguin com a destinatària la Hisenda de l’Estat Espanyol, mitjançant l’Agència Tributària Catalana”.

Aquesta mesura ja ha estat adoptada per una cinquantena de municipis, la majoria vinculats a l’Associacio de Municipis per la Independència (AMI)  i 116 més l’han aprovat. Amb l’acord que s’ha pres aquesta setmana, Mataró és la ciutat més gran del país que es suma a la sobirania fiscal.

Tot i que els diners recaptats es seguiran traspassant al govern espanyol, la mesura té un gran valor simbòlic i també informatiu, ja que permet a la Generalitat elaborar informes que seran molt útils per assumir la recaptació integral dels impostos a Catalunya quan arribi el moment.

Segons informa el diari Ara, el El Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) estima que la Hisenda d’una Catalunya independent podria arribar a recaptar fins a 100.000 milions d’euros anuals, mentre que la necessitat d’ingressos es situa al voltant dels 70.000 euros l’any.

L’acord s’ha pres a proposta de la territorial mataronina de l’Assemblea Nacional Catalana. La seva presidenta, Rosa Guanyabens, la va presentar al ple amb la lectura d’aquest text.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s