Comunicat

Comunicat de l’ANC de Mataró al Secretariat Nacional de l’Assemblea

Comunicat de l’ANC de Mataró al Secretariat Nacional

Davant els darrers esdeveniments que ha viscut el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que han comportat la dimissió en bloc de 13 secretaris nacionals i la de Jordi Pesarrodona com a vicepresident de l’entitat, l’Assemblea d’associats de l’ANC de Mataró vol fer arribar al conjunt d’associats a l’ANC i a la ciutadania en general un seguit de reflexions.

En primer lloc, la informació que hem rebut des de la direcció de l’entitat sobre les raons que han dut a aquesta crisi interna han estat escasses i de part. En el mateix sentit, les notícies i articles d’opinió que s’han publicat en els mitjans han estat també de part, i en cap cas hem pogut assistir o intervenir en cap espai que permetés aclarir les diferències, els motius dels dissensos i confrontar opinions, en el benentès que creiem que només seient i parlant-ne es pot arribar a reconduir la situació creada.

En segon lloc, de les informacions recollides sembla desprendre’s que l’ANC pateix un problema de qualitat de la democràcia interna. Un problema que detallen els membres del Secretariat agrupats en el col·lectiu Indesinenter i que es concreta en qüestions de funcionament, de comportament i, en últim extrem, de maneres de dur endavant el Full de Ruta (FdR) de l’associació. Les declaracions de membres d’aquest col·lectiu apunten a dues maneres d’enfocar les actuacions que es recullen en el FdR, i al fet que el sector “oficialista” de l’entitat i majoritari en el Comitè Permanent no estigui disposat a discutir-les i a arribar a una solució acordada.

En tercer lloc, l’Assemblea d’associats de l’ANC de Mataró estem convençuts que l’ANC és una eina fonamental en la lluita per la independència de Catalunya. Un instrument nascut per a la mobilització i per fer que els partits segueixin a la gent. L’ANC ha de sortir reforçada d’aquesta crisi, però amb les dimissions no se soluciona, i l’actitud de la direcció de voler girar full és tancar-la en fals. L’ANC ha de tornar a ser forta i crear discurs per liderar l’embat cap a la independència, però no pot fer el mateix que fa 10 anys.

L’Assemblea és debat i mobilització.

Demanem que s’informi correctament les assemblees de base i s’hi obri el debat que calgui. Instem el Secretariat Nacional (i el conjunt dels associats) a informar, reflexionar i debatre sobre els punts de desencontre i a trobar solucions acordades que permetin superar les diferències que han portat  l’ANC a aquesta situació.

Mataró, febrer de 2023

S’han adherit a aquest comunicat les AT de Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s