Falten 6 dies perquè es trenqui el model d’escola catalana. Mobilitzem-nos el 14 de juny!

somescolaSomescola.cat fa una crida a la mobilització per defensar el nostre model d’escola davant d’una amenaça imminent: la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el 2 de juny pot començar a imposar una quota lingüística del 25 % en castellà a les aules del nostre país si un sol alumne ho demana.
Com alerta aquest comptador, doncs, només falten 6 dies perquè els tribunals espanyols puguin escapçar la immersió lingüística, un model d’èxit reconegut internacionalment, a més de negar el nostre dret a decidir el model educatiu, atemptant contra la legislació i competències pròpies del Parlament de Catalunya.La coordinadora d’entitats cíviques i educatives fa una crida a sumar-se a la mobilització del 14 de juny. Una mobilització de país  per reafirmar amb fermesa que una majoria social de catalans defensa el model vigent d’immersió lingüística i d’escola catalana, així com mostrar el màxim suport a la comunitat educativa que el defensa àmpliament.

Abans del 14 de juny, Somescola.cat convida tothom a fer diverses accions prèvies, com comprar el lot de la mobilització o bé fer un donatiu. També et pots fer voluntari o organitzar tallers de capgrossos, per estrenar-los a la mobilització.

Somescola.cat rebutja la judicialització dels usos lingüístics a les aules del nostre país i la jerarquització lingüística amb què es prioritza el castellà. El TSJC contradiu el mandat de les institucions democràtiques catalanes i el criteri pedagògic del conjunt de la comunitat educativa. És el Parlament de Catalunya qui estableix la legislació educativa pròpia. Per tant, la coordinadora demana a la Generalitat que continuï blindant el model d’immersió lingüística, d’acord amb l’aplicació de la normativa pròpia vigent.

Més informació a www.somescola.catTwitter Facebook.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s