Estelades i senyera humana gegants del Maresme.

Mataró, 10 de maig de 2014.- Cap a 2000 persones han participat a Mataró en l’acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, en el qual s’han format amb paraigües de colors les tres banderes de la història del sobiranisme: la senyera, l’estelada blava i l’estelada vermella.

L’acte, que  ha estat molt plàstic i emotiu, ha estat presentat i animat pels actors Toni Albà, Txe Arana, Bea Mínguez i Ramon Rojas.

Amb el cor entonant “El cant de la senyera” s’ha format la bandera catalana; amb la lectura de textos elaborats per historiadors de Mataró s’ha desplegat l’estelada blava i blanca; i finalment, l’estelada vermella i groga s’ha format amb el fons de la lectura de textos de Paco Candel en castellà. La coreografia ha culminat amb “El cant dels ocells” en versió disco.

Els parlaments finals han estat a càrrec d’Isabel Romano i Rosa Guanyabens, coordinadores de l’ANC del Maresme i Mataró respectivament. Romano ha cridat a “fer pinya i no fer ni un pas enrere, perquè venen temps durs” i s’ha mostrat convençuda que al final s’aconseguirà la independència i s’aconseguirà amb pau social.

Guanyabens ha tingut un record per a tots els catalans que han lluitat en temps passats per la independència: “ells ens han portat fins aquí i mai l’hem tingut tan a prop; ara no podem fallar”.Image Ha acabat exhortant a votar massivament en los properes eleccions europees, i a fer-ho a favor de partits que defensin la independència o el dret a decidir, per demostrar a Europa que Catalunya vol votar per triar el seu destí.

One comment

 1. Benvolguts,
  El dissabte passat, juntament amb uns amics, vaig tenir el goig de participar a fer l’estelada humana. Va ser molt emotiu, els parlaments I lectures molt addients I personalment em va semblar absolutament genial, la versió disco del Cant dels Ocells. Una mostra de modernitat enllaçant la història de la senyera I la voluntat de “ser” un nou estat d’europa.
  Si us plau penjeu la versió disco al youtube, trionfarà !!!
  Fins aviat.
  Ni un pas enrera.
  Dúnia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s