Més de 20 alcaldes del Maresme recolzen la campanya “Signa un vot per la independència”.

Mataró,  18 de març del 2014.-  L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i  l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)  han acordat unir forces per tal que la campanya Signa un Vot per la Independència faci un salt qualitatiu que permeti arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret Fonamental de Petició.

Així ho han anunciat avui  Agustí Carles, de la Sectorial de Juristes per la Independència-ANC,  Miquel Àngel Martínez , alcalde de Sant Vicenç de Montalt i Andreu Francisco, alcalde d’Alella, en un acte conjunt celebrat la Sala Innomar (Maresme Centre de Negocis) de Mataró, en el què s’han fet públics els detalls de l’acord a la comarca del Maresme. Aquest acord es visualitzarà especialment amb la nova recollida intensiva d’instàncies del proper 22 i 23 de març, i en què les dues entitats preveuen posar a disposició dels ciutadans de la majoria de les poblacions de la comarca. A l’acte hi han assistit més de vint batlles de la comarca.

Roda Premsa 18-3 09

Ha obert l’acte Miquel Àngel Martínez, que ha començat el seu parlament recordant que “aquest moviment no ha sorgit del món polític, que s’hi ha sumat després, i que el proper cap de setmana ha de ser més important que el de l’11 i 12 de gener”. L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt ha afegit que “seran pocs llocs als què no arribarà aquesta crida”. Per la seva banda, Rosa Alentorn ha incidit en què “volem superar amb escreix les signatures obtingudes al gener” i ha avisat que “hem d’arribar als municipis que encara no ens recolzen”. Per acabar, Andreu Francisco ha tingut un record per “aquella consulta feta a Arenys de Munt que els llibres d’història explicaran com l’inici de l’etapa que ara estem vivint”. Ha qualificat de “molt important” l’anomenat “pacte de Vilassar” assolit fa uns mesos i s’ha mostrat convençut que “ara pugem un graó i li donem a aquest moviment un àmbit més institucional”.

L’acord suposarà que la campanya, -basada en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya- compti amb el suport logístic dels municipis de l’AMI, i permetrà arribar a més punts dels territori i amb més força. A més, es promourà l’aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments i es cercaran punts de recollida fixes. L’acord institucionalitza també la iniciativa i referma el municipalisme com a actor destacat de l’actual procés polític que viu el país.

Respecte la propera recollida intensiva, l’acord entre l’ANC i l’AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98’5% de la població del país. En concret, a 818 dels 969 municipis catalans hi ha la presència d’alguna de les dues entitats. En aquest sentit, gràcies a l’acord, ambdues entitats preveuen arribar a 300 municipis més respecte la passada recollida intensiva, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s