Conferència de Jordi Bilbeny a la Fundació Iluro

JordiBilbenyJordi Bilbeny (Arenys de Mar, 1961) és llicenciat en Filologia catalana i escriptor. També és membre del Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació i la CUP d’Arenys de Munt, i fou un dels organitzadors de la primera consulta per la independència de Catalunya, a la mateixa localitat. Ha publicat desenes d’articles i llibres en els quals manté tesis historicistes que han aixecat força polèmica, la més coneguda de les quals és la de la catalanitat de Cristòfol Còlom i de la descoberta d’Amèrica.

Bilbeny argumenta que la història de Catalunya ha sofert un procés premeditatat de manipulació del segle XVI ençà. Aquesta actuació sistemàtica, en la que s’haurien falsificat, eliminat i censurat documents, estaria destinada a ocultar el protagonisme de Catalunya-Aragó en els processos històrics a fi d’afavorir el lideratge de la ideologia castellana i la construcció d’un estat espanyol centralista.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s